onsdag 30 januari 2008

Skor

Ett citat får du så här på dagen :Man vet att man börjar bli gammal när man knutit skorna och undrar om det finns något annat man kan göra när man ändå är där nere.

Ixus 75




Irritabel. Jo da. Når ting ikke fungerer. Transport av service pakke med posten.no tar sin tid.
Utskikk går trekt. Info: Utleveringsbilag går fortere en pakka. Var på posten i dag. Ikke noe pakke. Muligens i morgen? Vad venter jeg på? En ny kamera Ixus 75 digital(den gamle er ødelagt). Det er bare å vente det.



Canon har nemlig hatt for tradisjon å lage disse kamerane meget gode, og helt siden seriens spede begynnelse, har de alltid vært blant de minste og hendigste å ha med seg på tur.Det er også tilfelle for en av de nyeste modellene, Ixus 75, som med under 20mm tykkelse virkelig kan sies å være et kamera som kan puttes i lomma.




Sommer og sol. Båt liv ?




I likhet med sin lillebror, Ixus 70, har kameraene et litt annerledes design enn resten av ixus-serien, med et sort felt rundt objektivet. Forskjellen dem i mellom er at denne modellen har 3” LCD-skjerm, mens Ixus 70 nøyer seg med 2,5”. Ellers skal de, i følge Canon, være like.Objektivet har de samme spesifikasjonene som de fleste andre kameraer av denne typen. Brennvidden på 5.8-17.4mm tilsvarer 35-105mm på et 35mm-kamera, og største blender er f2.8 på vidvinkel og f4.9 på tele. Makronærgrensen er på 3cm. I kameraet sitter en 1/2,5” CCD-brikke som fanger bilder med en oppløsning på 7 megapiksler, og høyeste ISO-verdi som kan settes manuelt er ISO 1600. Ixus 75 har også den nye Digic III-prosessoren, hvilket også betyr at kameraet har ansiktsgjenkjenning.





Sommar idyll i Skärgården







Stockholms Skärgård Waxholm







Hans Børli,




Fortellinga om Hans Børli som jeg liker godt for hans dikter.
Hans Børli vokste opp på en veiløs, liten oppsitterplass langt innpå Fjellskogen i Eidskog kommune.

ØNSKER DU LESE MER OM BØRLISe linken






Hva er søvn ?

Søvn er like nødvendig og naturlig som mat og drikke. Vi tilbringer omtrent en tredjedel av livet sovende. Søvn er en langvarig hviletilstand hvor kroppen er avslappet og beveger seg betydelig mindre enn når vi er våkne. Muligens jeg skriver litt mer om søvn etter hvert.


Dikt: Og klokkene ringde fra gardom ikring

Og sa det var kvile og kveld att.

Hauststilla tagde om tusentals ting

Kvar solskimten slokna i fjell att.

Tor Jonsson (Klokker ved kveld)