lördag 12 april 2008

Pannekaker

Hjemme lagede pannekaker og forskjellige supper atåt



SPINATSUPPE


TOMATSUPPE



Svensk Ärtsoppa


Ingredienser till recept

  • 0,5 kg gula ärter
  • 1,5 liter vatten till kokning
  • 250 g rimmat sidfläsk
  • 1 gul lök
  • 1 tsk timjan och mejram
  • 1 lagerblad


Tillagning av recept

  1. Ställ ärtorna i blöt över natten. Häll av och lägg i en stor kastrull, tillsätt vatten och börja koka. Skiva lök och tillsätt den. Lägg i fläsk och kryddor. Koka i 1,5 timmar. Ta upp fläsk och skär i kuber och lägg tillbaks. Smaka av med kryddor och salt. Blir soppan för tjock tillsätter du lite mer vatten. Kött eller grönsaksbuljong kan man också smaksätta med, dock sparsamt.

Portioner : 7 portioner ärtsoppa
Recept från Receptfavoriter

Till Svensk Ärtsoppa bör man dricka varm punsch. Ja vatten går lika bra,öl eller mjölk.
Servera gärna hårt bröd, smör och ost. Senap i ärtsoppan är ett måste. Senapen lägges på kanten av tallriken och blandas med soppan. "delikat" Timjan är också ok till.

Flagga Carlshamns Flaggpunsch (nr 588)


Land Sverige


Distrikt Sverige


Alkoholhalt 26,0 %


Färg Gyllengul färg.


Doft Stor doft med tydlig karaktär av arrak och pomerans.


Smak Mycket söt, simmig smak med tydligt inslag av arrak och pomerans.


Användning Serveras vid cirka 40°C till ärtsoppa, eller iskall som avec.