söndag 27 januari 2008

Snegler

Har dere prøvet å spise snegler?Jeg syns det er greit å spise. På sommeren har de en Restaurant i den Lille Byen vår som server snegler med kvitløksmør loff og drikke(vin øl vann etc). Sneglehistorie: Link til den:. http://no.wikipedia.org/wiki/Snegler
Franske oppskrifter
Franske snegler4-6 sjampinjonger 6 franske snegler Sneglesmør (se egen oppskrift)
Del sjampinjongen så den blir på størrelse med sneglene. Festes på sneglen med en tannpirker (uten smak). Legg sneglen nederst i en snegleform. Legg på skiver av sneglesmør på toppen, så litt brødkrum. Stek i ovn i 8-10 min. på 200 grader.
Sneglesmør1kg saltet smør romtemperert.½ bunt hakket bladpersille1 ts salt3 stk. asiatisk hvitløk2 spiseskjeer med fin dijon-sennep1 dl nøytral olje (solsikke, soya eller lignende)Hakk hvitløk og bladpersille, bland alt med en stavmikser eller i en blender. Rull smøret som en pølse i plastfolie. Legg til avkjøling så smøret setter seg.
Snegler à la bourguignonne (Escargots à la bourguignonne)
Ingredienser:
2 bokser sneglerKRYDDERSMØR :100 g smør2 ss finhakket persille2 hvitløkfedd1 sjalottløk1 ts finhakket spekk1 ts sitronsaftTILBEHØR:pariserloff eller ristet loffsaltpepperevt salt til å sette sneglene i
Tilberedning:
Det er sikkert ingen grunn til inngående å beskrive tilberedelsesmåten for ferske vingårdssnegler. Det er jo bare ganske få som noen gang får anledning til å samle slike selv, for deretter å la dem gjennomgå en helt spesiell, men helt nødvendig, kur før de blir tjenelig som menneskeføde. Det er nemlig ikke slik at franskmennene bare går og plukker snegler når de ønsker seg det til aftens.
Sneglene må i flere dager ha menneskevennlig kost som salatblad og lignende, og deretter må man sulte dem for at eventuelle giftstoffer kan forlate tarmvegger og tarmer. Enkelte nøyer seg med bare å sulte sneglene. Neste stadium er at sneglene må gå slimet av seg i salt. Først deretter begynner den egentlige tilberedelse, som både er langvarig og omstendelig. Det er imidlertid utmerkede snegler å få på boks, og det er slike vi baserer vår beskrivelse av denne retten på.
Man m på regne minst seks snegler pr person.
Rør smøret mykt, bland i finhakket hvitløk, samt persille, sitronsaft, spekk, salt og pepper.
Fyll litt kryddersmør i bunnen av hvert sneglehus, legg så én snegle i hvert og dekk til med kryddersmør. Sett sneglehusene fast i en ildfast form og la dem stå i sterk varme, 275 C, i stekeovnen i ca 5 minutter.
Ta sneglene ut når smøret koker, det må ikke bli brunt! Server dem glovarme med pariserloff eller ristede loffskiver.
Dette høres det ikke nydelig ut Kos dokker.

Christer Sjøgren


Dame i nord Sverige (Härjedalen) er litt rar syns eg.Christer Sjøgren synger likt The King.Gå til Linken for å lese videre http://www.aftonbladet.se/nojesliv/musik/article1711855.ab

Söndag fm


Söndag fm. Dagen börjar med funderingar på vad skall jag ha till lunch, eller middag. Skall på jobb i dag. Till slut så blev det ett hopkok av vad jag har i kylskåpet. Slutprodukten blev en lasange spesial. (vitlök,gul lök ost yourt, stark mex tex sås). 200 grader och 50 min senare var matproblemet löst. Sport på TV Anja försvann som en vind och den fortsatta dagen för henne blev på läktaren. Utanför mitt fönster så ligger snön kvar. Solen lyser och det är 0 grader ute. Tar mig en promenad efter maten!. problemet med det är att sand er en bristvara i borettslaget. Ni har hört om Bambi på hal is. När du skall gå ut här så är det broddar som gäller, under skorna. Har man inte det så har Ortopeden på sjukhuset ev arbete att göra. (otur i så fall om man halkar). har gjort det en gång för många år sedan. Det kostade mig 3 månader med kryckor och bandasje runt foten. I dag skall jag ta det lugnt och se mig för, så jag inte drattar på trynet.Väntar på min nya kamera så jag kan uppdatera (bloggen med lite nya bilder). Ha fortsatt en fin dag.

En vaker gave

Jeg koser meg på natta. Stillheta er noe spesielt. I alle år så har jeg likt natta. En stjerneklar natt, månen lyser over skogen. Musikk. Leiter litt på nett. Natta har med seg en ny dag.

Jeg har fått en vakker gave. En ny dag som kun er min. Det er opp til
meg å velge hva jeg bruker gaven til.

Dagen står der i min dørsprekk, venter på å komme inn. Full av blanke,
rene sider med all verdens farger til. Hvordan kan jeg best utnytte
denne gaven jeg har fått?

Jeg må velge varme farger, ikke farge arket grått. Jeg vil bruke dagens
timer til å være positiv.

Glede mennesker jeg møter Gi oppmuntring og smil. Uansett så må jeg
huske at når dagen er forbi, har de ting jeg sa og gjorde tråkket opp en
sti.

Det er opp til meg å styre hvor den stien fører hen. Ønsket er at du som
ser den kan se sporet av dagen.....? ukjent..er den