måndag 10 september 2018

09.09.2018 Närodlat, en traditionell och välbesökt höstmarknad i Nols okna. Denna dag såldes det bl.a. sylt, färska bär, honung, ägg, varmrökt lax, blommor inne i Kedjeåsgården då det var stort risk för regn. Potatisen och en del loppisföremål utomhus, loppis fanns även inne och en trappa upp. Inomhus fanns lottförsäljning, servering med kaffe, saft, smörgåsar, kakor, bullar, våfflor mm.


1.    












2.    









Valdagen for vi ut till Lunedet och loppisen efter lunch. Det är sällan vi sett så mycket bilar både i Knappfors och Lunedet. Parkeringarna var fulla, delar av gräsmattan var det dubbla rader. Teachers blended hörde vi 2/3 av redan när vi parkerade bilen, Det fanns mycket kläder, prydnadsföremål, julksaker, leksaker, mattor, tavlor, böcker, speglar mm till salu. Vi såg även en spinnrock.Vi satt i trädgården tillsammans med många andra och lyssnade på ett mycket blandat utbud av underhållningen, Elton John, Sven Ingvars, Bob Dylan,country mm och kände och såg vinden fläkta. Kom enstaka regndroppar när solen sken vilket uppmärksammades av musikanterna. Reportage Eva Sandström och Jan Sjögren



Teachers Blended spelade och sjöng i trädgården vid cafeet






180908 kom vi till Alfred Nobels torg då en ny tidskapsel skulle grävas ned och en staty av uppfinnaren själv skulle avtäckas. Dagen började med ösregn men när det var dags för samling på torget var himlen grå och endast enstaka droppar föll till glädje för de flera 100 personer som var närvarande. De som inte stod längs fram kunde se vad som skedde på en storbildsskärm, Kalle Selander var konferencier och guidade oss genom den ceremoni som skedde. Första talare blev Catarina Forsberg redaktör på KK och KT, Anders Hestad, den journalist som framfört iden om tidskapseln berättade om sin idé, kommunalrådet Sven-Olov Axelsson berättade om arbetet med både tidskapsel och staty innan Ragnar Sohlman (John Persson) intog scenen och berättade om sina resor för att kunna följa Alfred Nobels sista vilja. Sven-Olov Axelsson och Ragnar Sohlman hjälptes sedan åt att dra bort skynket från statyn så uppfinnaren och hans innovationsstol kom fram i ett moln av rök. Kommunalrådet var den förste att provsitta stolen men så fort publiken fick chansen blev det en lång kö. Flera rör lades ner i tidskapseln under publikens närvaro, en del med hemligt innehåll. Tidskapseln kommer att svetsas igen och grävas ner senare när det inte är någon risk att någon kan skada sig enligt Kalle Selander. Kapseln ska öppnas år 2086 vid stadens 500-årsjubileum.

Tidskapsel vid Alfred Nobels Torg 8.09.2018


Publikum


Statyn av Alfred Nobel Invigs



Alfred vid sin stol


Kommunstyrelsens ordförande inviger stolen


Alfred Nobel vid sin stol





Journalist Anders Hestad kom på Tidskapseln






Anders Hestad


Kalle Selander  


 Chefredaktör för kk kt/kurirenCatarina Forsberg


Sven-Olov Axelsson


Johan Persson som spelar Ragnar Sohlman på Alfred Nobels Herrgård