tisdag 8 april 2008

Diskriminering og segresjon i Borettslag



Snart Sommer
Himmelhøye planer
VINTERBILDE

I et borettslag foreslår styret å forby at folk under 45 år får kjøpe leilighet der. Forslaget blir fremmet på generalforsamlingen. Innkalling til ORDINÆR GENERALFORSAMLING 7 april.
Begrunnelse: Borettslagsstyre ønsker ikke utgifter til lekeplass. VED INNFLYTTING AV BARNEFAMILIER KAN BORETTSLAGET BLI PÅLAGT Å HA LEKEPLASSER SOM TILFREDSSTILLER DAGENS KRAV, NOE SOM VIL HEVE FELLESKOSTNADENE (HUSLEIEN).

Citat fra Glomdalen.no:

Komisk diskriminering

Publisert 04.04.2008 - 07:50


Styret i Winsnesgata borettslag i Kongsvinger ønsker seg bare beboere over 45 år, og ber generalforsamlingen førstkommende mandag om å slutte seg til forslaget om en usedvanlig voksen aldersgrense.
Diskriminering er i utgangspunktet ikke noe å le av, men dette forslaget ville nok fungere bedre som et lattervekkende nummer i en russerevy enn som et seriøst innspill til hvordan vi skaper gode bomiljøer i lokalsamfunnene våre. Riktignok vil et slikt vedtak neppe være lovstridig, bare dumt.
Det kan umulig være ønskelig å samle barnefamilier i noen borettslag, godt voksne uten barn i andre boområder – og å «reservere» enkelte borettslag for andre grupper? Hvis flere borettslag følger opp med lignende «aldersghettoer», vil resultatet bli både sørgelig og kjedelig for bymiljøet.
Vi tror de fleste ville tatt det svært ille opp dersom forslaget hadde vært motsatt – nemlig å stenge borettslaget for beboere over 45 år. Da kunne jo begrunnelsen være å spare borettslaget for utgifter til heis, rullestolramper og annet utstyr som trengs for at eldre mennesker skal kunne bo hjemme lengst mulig. Like fullt ville vedtaket være egoistisk og sneversynt – bare med motsatt fortegn.
Et bomiljø må inneholde mangfold. Barn, foreldre og besteforeldre, tanter og onkler, enslige og par – et fellesskap som fungerer sammen, og trives i hverandres selskap. Gjennom hyggelig fellesskap og jevnlig kontakt med voksne og eldre kan også nye generasjoner gradvis få forståelse av hvilket samfunn de snart selv skal bli voksne i. Slik har det alltid vært, og slik bør det selvsagt være også i framtida.
Begrunnelsen er dessuten skjør, all den tid minstealder på 45 år for borettshavere neppe er noen «garanti» for at det ikke flytter yngre barn inn i borettslaget. I våre dager er det helt vanlig å bli foreldre i godt voksen alder.
Dessuten: Skal borettslaget i tillegg til aldersgrensen få borettshaveren til å skrive under på at de ikke lar yngre mennesker, enten det dreier seg om en kjæreste, samboer, barn eller andre yngre mennesker å flytte inn i leiligheten? I så fall vil situasjonen bli parodisk, og borettslaget vil være godt over grensene for privatlivets fred.
Vi stoler på at generalforsamlingens vurderingsevne er bedre enn styret.

Kan si i dag: Forslaget blev ikke vedtatt på møtet den 7.april.
HUMOR

Blomster i Gågata






Fisk Gågata Torvet


Posted by Picasa