onsdag 9 januari 2008

Shopping

Charlottenberg i Värmlands Län er et paradis for Normenn. Olav Thon Gruppen har et stort köpcentrum der.
Åpningstider: mån-fre 10-20 (lör-sön 10-19) Mat alla dagar 09-21
Bolaget(systemet)Systembolaget:mån-ons 10-18, tors-fre 10-19, lör 09-15 och sön stängt.
De som bor i denna lilla metropol lever på Normenn(ja de spiser dem ikke opp da). De provar att flå dem på så mycket pengar som möjligt. I dag så bet jag med norska kroner på centret. De flår: en krona mot krone även om kursen i dag låg på 118,00 (0,82) beroende på var man ser på växlingskursen. Fylla tanken på bilen lönar sig fortfarande på grund av kursen. Du betalar med VISA kort så får du en bra kurs. Det bästa är svenska pengar "kontanter" med andra ord. Ta ut kontanter i bankomat i Charlottenberg ger den bästa kursen om du skall ha kontanter. Kommer ev tillbaka med lite mera tankar när det gäller grensehandeln. Ha det så lenge.

Været

Været
Fortsatt snø i luften

ØSTLANDET Onsdag TORSDAG

Det er ikke sikkert du kan stole på været. Jeg ønsker meg mye snø i vinter. Prognos?


Skyet. Opphold, men mulighet for dis. Om ettermiddagen regn fra sør. Snø i indre strøk, men etter hvert regn sør for Lillehammer. Sørlig bris dreiende sørvestlig om kvelden og økende til stiv kuling 15 m/s. Uendret temperatur, litt stigende om kvelden.

För att på reda på olika förhållande i vädret så har alla tidningar information om väglag, sjöväder, fjällväder och lokala info. I Sverige kan man gå inn på SMHI för detaljstudier i väderleken. I Norge går det bra att leta i olika tidningar(aviser), eller met.no. Du bestämmer själv var du söker informationen i från. I dag där jag bor så är det 0,6 grader C. Det har snöat hela natten. Uppehållsväder just nu. Ha en fin dag.

bjornhi2.blogspot.com (ny blogg. les om du har lyst.)