tisdag 8 januari 2008

Motiverte Medarbeider

Hvordan påvirker ytre faktorers innvirkning på hensikter og målsettinger?Selv om motivasjon betyr mye for jobbytelse, kommer vi til kort hvis vi ikke har de nødvendige evnene, kunnskapene og ferdighetene som skal til for å utføre jobben på en tilfredsstillende måte. Det er en utfordring for ledelsen å tilrettelegge arbeidsoppgavene på et slikt måte at de er innenfor rekkevidden av vår faktiske kompetanse.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Dette er jeg helt enig med deg i.
Men - jeg synes at hver enkelt arbeidstager har et ansvar for å vurdere egen kompetanse OG si fra om det er noe en ikke kan/er sikker på prosedyren. Dette handler om faglig forsvarlighet i utøvelsen av faget.

løvetann sa...

Må bare fylle ut litt mere...

Helsepersonelloven § 4 er kanskje den viktigste i helsepersonelloven og stiller krav om at helsetjenester skal gis på faglig forsvarlig måte.

Krav om at det skal gis "omsorgsfull hjelp" er en del av forsvarlighetskravet, men lovgiver har funnet det hensiktsmessig å uttrykkelig fremheve at evne til å gi god omsorg også kreves av den som yter forsvarlig helsehjelp. Hjelpen som gis skal være til pasientens beste. Den som gir helsehjelp skal innrette seg etter de formelle kvalifikasjoner man har og ikke gå ut over disse. Ervervede kvalifikasjoner skal holdes ved like, og man må løpende holde seg faglig oppdatert. Dette er et personlig ansvar for den som yter helsehjelp. Bestemmelsen er å forstå som en aktsomhetsnorm.
(Tolkningen er gjort av en jurist som arbeider med helserett)