![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjJSlXigkmG-aTqzTtwo35DeE8g8AoWsgDVWAw3RWf0zymfuRNW7OU_1I5DfhJaFJ7oP1WDZWcFtnfNGxpSHU3fJ35sgbr4K2JFCdXS4GQIW8Kd40x7jAyuG1lUf8GXa4S1sTAUPjDhlAA/s200/Pannekake.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEggyMqYcxjilRn_T9wd3sA9xwMVsOO-jOlTOyPS0USGqNvl6dic29fehx8TcGOzFM9VP0ry0Tal1r54fnyj1qH3Y1XAJZD-FLd58Vx4dI8B9Ledw6BiZv_gQWZEdBYaVY5I6odY96jE1ec/s200/supper.jpg)
SPINATSUPPE
TOMATSUPPE
Svensk Ärtsoppa
Ingredienser till recept
- 0,5 kg gula ärter
- 1,5 liter vatten till kokning
- 250 g rimmat sidfläsk
- 1 gul lök
- 1 tsk timjan och mejram
- 1 lagerblad
Tillagning av recept
- Ställ ärtorna i blöt över natten. Häll av och lägg i en stor kastrull, tillsätt vatten och börja koka. Skiva lök och tillsätt den. Lägg i fläsk och kryddor. Koka i 1,5 timmar. Ta upp fläsk och skär i kuber och lägg tillbaks. Smaka av med kryddor och salt. Blir soppan för tjock tillsätter du lite mer vatten. Kött eller grönsaksbuljong kan man också smaksätta med, dock sparsamt.
Portioner : | 7 portioner ärtsoppa |
Till Svensk Ärtsoppa bör man dricka varm punsch. Ja vatten går lika bra,öl eller mjölk.
Servera gärna hårt bröd, smör och ost. Senap i ärtsoppan är ett måste. Senapen lägges på kanten av tallriken och blandas med soppan. "delikat" Timjan är också ok till.
Land | Sverige |
Distrikt | Sverige |
Alkoholhalt | 26,0 % |
Färg | Gyllengul färg. |
Doft | Stor doft med tydlig karaktär av arrak och pomerans. |
Smak | Mycket söt, simmig smak med tydligt inslag av arrak och pomerans. |
Användning | Serveras vid cirka 40°C till ärtsoppa, eller iskall som avec. |
1 kommentar:
Morrn
Har inte sett flaggpunsch på
Polet.
GOTT Gott
Mvh
Skicka en kommentar