Har dere prøvet å spise snegler?Jeg syns det er greit å spise. På sommeren har de en Restaurant i den Lille Byen vår som server snegler med kvitløksmør loff og drikke(vin øl vann etc). Sneglehistorie: Link til den:. http://no.wikipedia.org/wiki/Snegler
Franske oppskrifter
Franske snegler4-6 sjampinjonger 6 franske snegler Sneglesmør (se egen oppskrift)
Del sjampinjongen så den blir på størrelse med sneglene. Festes på sneglen med en tannpirker (uten smak). Legg sneglen nederst i en snegleform. Legg på skiver av sneglesmør på toppen, så litt brødkrum. Stek i ovn i 8-10 min. på 200 grader.
Sneglesmør1kg saltet smør romtemperert.½ bunt hakket bladpersille1 ts salt3 stk. asiatisk hvitløk2 spiseskjeer med fin dijon-sennep1 dl nøytral olje (solsikke, soya eller lignende)Hakk hvitløk og bladpersille, bland alt med en stavmikser eller i en blender. Rull smøret som en pølse i plastfolie. Legg til avkjøling så smøret setter seg.
Franske oppskrifter
Franske snegler4-6 sjampinjonger 6 franske snegler Sneglesmør (se egen oppskrift)
Del sjampinjongen så den blir på størrelse med sneglene. Festes på sneglen med en tannpirker (uten smak). Legg sneglen nederst i en snegleform. Legg på skiver av sneglesmør på toppen, så litt brødkrum. Stek i ovn i 8-10 min. på 200 grader.
Sneglesmør1kg saltet smør romtemperert.½ bunt hakket bladpersille1 ts salt3 stk. asiatisk hvitløk2 spiseskjeer med fin dijon-sennep1 dl nøytral olje (solsikke, soya eller lignende)Hakk hvitløk og bladpersille, bland alt med en stavmikser eller i en blender. Rull smøret som en pølse i plastfolie. Legg til avkjøling så smøret setter seg.
Snegler à la bourguignonne (Escargots à la bourguignonne)
Ingredienser:
2 bokser sneglerKRYDDERSMØR :100 g smør2 ss finhakket persille2 hvitløkfedd1 sjalottløk1 ts finhakket spekk1 ts sitronsaftTILBEHØR:pariserloff eller ristet loffsaltpepperevt salt til å sette sneglene i
Tilberedning:
Det er sikkert ingen grunn til inngående å beskrive tilberedelsesmåten for ferske vingårdssnegler. Det er jo bare ganske få som noen gang får anledning til å samle slike selv, for deretter å la dem gjennomgå en helt spesiell, men helt nødvendig, kur før de blir tjenelig som menneskeføde. Det er nemlig ikke slik at franskmennene bare går og plukker snegler når de ønsker seg det til aftens.
Sneglene må i flere dager ha menneskevennlig kost som salatblad og lignende, og deretter må man sulte dem for at eventuelle giftstoffer kan forlate tarmvegger og tarmer. Enkelte nøyer seg med bare å sulte sneglene. Neste stadium er at sneglene må gå slimet av seg i salt. Først deretter begynner den egentlige tilberedelse, som både er langvarig og omstendelig. Det er imidlertid utmerkede snegler å få på boks, og det er slike vi baserer vår beskrivelse av denne retten på.
Man m på regne minst seks snegler pr person.
Rør smøret mykt, bland i finhakket hvitløk, samt persille, sitronsaft, spekk, salt og pepper.
Fyll litt kryddersmør i bunnen av hvert sneglehus, legg så én snegle i hvert og dekk til med kryddersmør. Sett sneglehusene fast i en ildfast form og la dem stå i sterk varme, 275 C, i stekeovnen i ca 5 minutter.
Ta sneglene ut når smøret koker, det må ikke bli brunt! Server dem glovarme med pariserloff eller ristede loffskiver.
Ingredienser:
2 bokser sneglerKRYDDERSMØR :100 g smør2 ss finhakket persille2 hvitløkfedd1 sjalottløk1 ts finhakket spekk1 ts sitronsaftTILBEHØR:pariserloff eller ristet loffsaltpepperevt salt til å sette sneglene i
Tilberedning:
Det er sikkert ingen grunn til inngående å beskrive tilberedelsesmåten for ferske vingårdssnegler. Det er jo bare ganske få som noen gang får anledning til å samle slike selv, for deretter å la dem gjennomgå en helt spesiell, men helt nødvendig, kur før de blir tjenelig som menneskeføde. Det er nemlig ikke slik at franskmennene bare går og plukker snegler når de ønsker seg det til aftens.
Sneglene må i flere dager ha menneskevennlig kost som salatblad og lignende, og deretter må man sulte dem for at eventuelle giftstoffer kan forlate tarmvegger og tarmer. Enkelte nøyer seg med bare å sulte sneglene. Neste stadium er at sneglene må gå slimet av seg i salt. Først deretter begynner den egentlige tilberedelse, som både er langvarig og omstendelig. Det er imidlertid utmerkede snegler å få på boks, og det er slike vi baserer vår beskrivelse av denne retten på.
Man m på regne minst seks snegler pr person.
Rør smøret mykt, bland i finhakket hvitløk, samt persille, sitronsaft, spekk, salt og pepper.
Fyll litt kryddersmør i bunnen av hvert sneglehus, legg så én snegle i hvert og dekk til med kryddersmør. Sett sneglehusene fast i en ildfast form og la dem stå i sterk varme, 275 C, i stekeovnen i ca 5 minutter.
Ta sneglene ut når smøret koker, det må ikke bli brunt! Server dem glovarme med pariserloff eller ristede loffskiver.
Dette høres det ikke nydelig ut Kos dokker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar